Over Katrien.

Ik ben geregistreerd Speltherapeut, docent en coach. Daarnaast ben ik getrouwd en moeder van 2 kinderen.

Mijn hele leven al ben ik gefascineerd door kinderen, in het bijzonder door kinderen die het moeilijk hebben. Ik bewonder de kracht en de veerkracht die kinderen hebben. Het is heel bijzonder om kinderen te mogen helpen die kracht te (her)vinden door middel van Speltherapie.

Naast speltherapeut heb ik gewerkt met anderstalige kinderen en jongeren. Ook heb ik ruim 10 jaar gewerkt op een school voor moeilijk lerende kinderen. Ik begeleid kinderen in hun zoektocht naar zichzelf en help ze bij het ontdekken van hun kwaliteiten. Het begeleiden, coachen en ondersteunen van kinderen met een verstoorde sociaal-emotionele ontwikkeling vind ik een bijzonder proces.

Vanuit het werken met deze kinderen is mijn belangstelling voor Speltherapie ontstaan. Daarom ben ik de opleiding tot cliëntgerichte speltherapeut in Amsterdam gaan volgen.

Mijn aanpak is erop gericht, samen met het kind, zijn mogelijkheden en kwaliteiten te ontdekken en onderzoeken. Ik werk vanuit de visie dat het kind eigen hulpbronnen in zich heeft om te groeien. Als speltherapeut help ik het kind deze hulpbronnen aan te boren en het kind weer te laten vertrouwen op zijn eigen kracht.

De therapeut, Katrien Costermns